perjantai 13. marraskuuta 2015

Matkavalmistelut

Kun lennot oli varattu ja ostettu, oli aika alkaa pikkuhiljaa mietiskelemään itse matkaa. Teimme jo hyvissä ajoin listaa siitä, mitä tulemme tarvitsemaan mukaan reisullemme. Ensimmäisenä listalla oli rinkka, jonka molemmat ostimme jo alkusyksystä. Päädyimme ostamaan 55 litraiset rinkat - sopivan tilavat, muttei kuitenkaan liian isot. Nyt voisin kyllä vaihtaa 20 litraa isompaan, tuntuu mahdottomalta ajatukselta änkeä kaikki nuo sohvalla odottavat vaatteet ja tavarat yhteen reppuun... Pitää ilmeisesti vähän vielä harkita, että tarvitaanko oikeasti 10 eri toppia vai selvittäisiinköhän hieman vähemmällä.

Sen jälkeen mietittii ensiapupakkuksien sisältöä. Netistä löytyi aika hyvin tietoa siitä, mitä rokotuksia ja lääkkeitä reissuun kannattaa hankkia. Itse jouduin ainakin aika monta rokotusta hankkimaan, peräti viisi taisi niitä olla. Mielummin tosin maksan niistä nyt - tuliaisiksi ei olisi kiva tuoda esimerkiksi keltakuumetta tai lavantautia. Lääkkeet päätettiin ostaa puoliksi jotta säästetään kuluissa. Tärkeinä lääkeinä pidimme kuumelääkettä, 'se joka pitää hengissä kun hirveä vatsapöpö iskee eikä mikään pysy sisällä' -lääkettä sekä malaria estolääkitystä. Noilla luulisi selviävän ainakin alkuun.

Pakollisiin tarvikkeisiin sisältyy makuupussi (koskaan ei tiedä milloin joutuu sillan alle nukkumaan), taskulamppu, rinkan sateensuoja, matkalaturi, ompelupakkaus, pienempi reppu retkiä varten, jotain lukemista, vahvaa narua sekä varakännykkä. Nämäkin on saatu hankittua joten voiton puolella ollaan! Lisäksi kopiot passeista ja hotellivarauksista sekä vakuutuksista ovat ihan listan kärjessä.

Mukaan otettavat vaatteet taitaa olla molemmille vielä aika iso mysteeri. Itse aattelin lähtöaamuna viiden minuutin aikataululla valita tuosta kasasta sattumanvaraisesti muutaman retkut mukaan. Joka paikassa suositellaa ottamaan vain tummia vaatteita, jotka eivät likaannu helposti. Mitä jos kuitenkin haluaa ottaa seitsemän erilaista vaaleeta ja värikästä paitaa, jotka näyttävät ruskettuneella iholla niin ihanalta... Vaatteiden määrää on myös suositeltu pitämää minimissä - mutta ei meitä tietenkään suositukset kiinnosta. Ei joka kuvassa voi olla samat shortsit ja toppi päällä!?

Tässä oli siis jotai suuntaa antavaa tekstiä siitä, mitä itse koemme tärkeäksi ottaa mukaan reppureissaamaan. Matkan jälkeen voi asiasta puhua ehkä vähän viisaampaja, eli realistisempaa listaa on tulossa silloin!

Ps. TJ 2 YÖTÄ! Ihan hullua..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti