maanantai 18. tammikuuta 2016

Peru

Alkuun pahoittelut blogihiljaisuudesta, viime viikot ovat menneet hujauksessa ohi kaikkea muuta tehden. Aikaa olisi ollut vaikka kuinka tulla tänne päivittelemään, mutta jotenkin ei ole mitään järkevää tekstiä saanut aikaiseksi. Tällä hetkellä asustelemme Fortalezassa, Brasiliassa. Tästä paikasta ja viimeisestä kahdesta viikosta kuitenkin lisää seuraavassa postauksessa. Nyt palataan kuukausi taaksepäin, Peruun.

Boliviasta otimme bussin Limaan, Cuscoon, josta oli tarkoitus lähteä Machu Picchulle. Jotenkin koko homma ei vaan napannut tällä kertaa ja päätimme skipata reissun. Cuscosta jatkoimme samantien Perun pääkaupunkiin Limaan. Siellä oli tarkoitus viettää vain muutama päivä, jonka jälkeen matkan oli tarkoitus jatkua Equadorin ja Kolumbian kautta Karibian rannoille makoilemaan. Vilkaisimme hintatasoja Karibialla ja totesimme samalla sekunnilla, että sinne ei lähdetä. Niinpä rupesimme etsimään uutta rantakohdetta, jonne voisimme asettua ainakin kuukaudeksi. Nopeasti törmäsimme Fortalezaan, johon ihastuimme samantien. Lennot tänne olisi maksaneet juuri ennen uutta vuotta lähemmäs 1000€, joten päädyimme bussiin. Ensin matkustimme viisi päivää (i know, ei kuulosta kivalta!!) Brasiliaan Sao Pauloon, josta otimme vielä kahden päivän bussin tänne lopulliseen kohteesee. Viikko oli rankka, mutta säästimme 700e, joten todellakin sen arvoinen.

Limassa bussilippuja ostamassa selvisi, että seuraava bussi lähtee vasta vajaan viikon päästä Sao Pauloon. Mikäs siinä, molemmat olimme jonkun bakteerin Cuscosta napanneet, joten mikäs siinä suurimmaksi osaksi hotellihuoneessa makoillessa. Vähän piti kaupunkiinkin tutustua ja ihan kiva paikka Lima oli! Uudestaan en ehkä vaivautuisi menemään, mutta tulipahan koettua. Viikon kohokohta oli ehdottomasti molempien ensimmäinen surffikerta. Oli ihan älyttömän kivaa! Olenkin alkanut tässä jo etsiskelemään hyvää surffilomakohdetta jostain päin maailmaa...

Muuta ihmeellistä emme kaupungissa tehteen, joten kuvasaldo sieltä on todella suppea, pahoittelut siitäkin. Viiden päivän bussimatka meni yllättävän mukavasti, johtui varmaan siitä, että molemmat olimme siinä vaiheessa todella kipeitä joten nukuttiin melkein koko matka. Ei muuten ollut elämäni paras uuden vuoden aatto bussissa kipeänä! Sao Pauloon saavuttua pääsin testaamaan ensimmäistä kertaa sairaalaakin. Onneksi menin, olo helpotti samantien kun sai vain oikeita lääkkeitä.

Seuraava postaus Fortalezasta, joten palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti