tiistai 22. joulukuuta 2015

Salar de Yuyni

Whiii pitkästä aikaa täällä taas ! Ollaan oltu menossa aika vauhdilla ja nettiyhteydet ei oo täällä mitkään parhaat... ja myönnettäköön laiskuuskin on vähän vaivannut. Mutta nyt Salar de Yuynista, maailman suurimmasta suolatasangosta ja ehdottomasti yhdestä upeimmasta paikasta, joka pienissä elämissämme ollaan tähän asti saatu kokea ! 

Tuhansia kilometrejä hohtavan valkoista tasankoa, päättymätön tie, joka näyttää johtavan suoraan taivaaseen, kalliosaarekkeita, joista kohoaa useiden metrien korkuisia kaktuksia, flamingoja, ja kuvitelkaa... 3000 hengen asuttama kylä KESKELLÄ EI MITÄÄN ! Sen kylän ihmiset saavat epäilemättä nauttia perhekeskeistä aikaa keskenään.

Tasangolla oli aikaisemmin ollut valtava järvi, joka oli vain ajan myötä kuivunut pois. Nykyään paikasta louhitaan suolaa ihan ruokateollisuuteen ja turistitavaroiden valmistukseen. 

Päätimme tehdä yhden päivän reissun, joka ei todellakaan ollut hinnalla pilattu. Useita pysähdyksiä erilaisissa nähtävyyskohteissa, huonosti englantia puhuva opas, lounas, valokuvaaja sekä matkat 8 hengen maasturilla kuuluivat pakettiin. Onneksemme saimme super kivan ryhmän jälleen kasaan !

Pysähdyimme "hylättyjen junien hautausmaalla", jossa ruostuneista elementeistä olikin tullut suuri taideteos. Köyhyyden vuoksi junia ei voida hyötykäyttää eikä siirtää pois, joten paikasta on tehty turistinähtävyys.  Ympäröivät maisemat olivat todella karut: kylän ihmiset kuskaavat roskat autiolle paikalle ja tyhjyyttä riitti silminkantamattomiin. Paikka oli kuin aavekaupunki. Hassuinta oli ajatella, että paikka jota olimme ihailleet kuvista olikin nyt siinä, suoraan edessämme, jalkojemme alla. Kuvista voi toki saada ideaa paikan tunnelmasta ja miltä kaikki näyttää, mutta noin 3/4 täytyy vain kokea itse, paikanpäällä. Uskomaton tai sanoinkuvailematon taitaakin olla parhaat adjektiivit, jotka keksin kuvaamaan edes puoliksi tuota paikkaa...
Ps. Paikasta puuttui suurin osa euroopan lipuista, joten jos ikinä menette paikkaan, älkää unohtako viedä suomenlippua !!Pysti liittyy maratoniin, joka kattaa kolme eri maata, Chilen, Bolivian ja Argentiinan. 2016 vuonna kyseinen paikka tulee olemaan puolivälietappi.


Auringonlasku Salar de Yuynilla oli yksi kauneimmista mitä olen katsellut. Hetki oli melko täydellinen; vain me istumassa auton katolla, musiikki soi ja kauneutta riitti, katsoipa minne suuntaan tahansa. Taivas oli värjätty uskomattomilla väreillä, joita emme edes yrittänyt katsoa kameran takaa. 

3 kommenttia:

 1. Ah niin ihania kuvia! Vitsit on kyllä teitä ikävä, mut onneks aika on menny nopeesti :D p.s täällä ei ole edes lumesta tietoakaan, kuin kevät olisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana ! Meilläki on iksu jo kova mut aika lentää vauhilla, 2 kk ja ollaan vaivaamassa teijän päitänne jo:D

   Poista
  2. Sitä innolla odotellessa ku te kaks papuu saavutte :D

   Poista